Jumalanpalvelukset

Sunnuntaisin kokoonnumme kaikille avoimeen jumalanpalvelukseen (kuun ensimmäinen sunnuntai klo 11, muina pyhinä klo 16, kesän 2018 ajan). Sen keskeisiä elementtejä ovat musiikki, rukous, Jumalan Sanan saarna ja mahdollisuus henkilökohtaiseen esirukouspalveluun. Jumalanpalveluksen jälkeen on kahvitarjoilu, joka tarjoaa mahdollisuuden yhdessäoloon ja keskusteluun.

Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina vietetään Herran Pyhää ehtoollista.

Tiistaisin klo 19 on Sanan ja rukouksen ilta, joka koostuu musiikista, Sanan opetuksesta ja yhteisestä rukouksesta. Tarjolla on myös mahdollisuus sielunhoidolliseen keskusteluun ja esirukouspalveluun.

Näiden lisäksi järjestetään erityistapahtumia, jotka näkyvät viikko-ohjelmassa.

Lapsi- ja varkkityö

Sunnuntaisin jumalanpalvelusten yhteydessä on pyhäkoulu lapsille.

Myös kesäleirit ja muut lastentapahtumat kuuluvat seurakunnan toimintaan. Näistä ilmoitetaan erikseen ja ne näkyvät myös seurakunnan nettisivuilla.

Seurakunnan lapsi- ja varkkityön vastuuhenkilönä toimii Maria Virtanen

Diakonia- ja lähimmäistyö

EU-ruokajakelu tapahtuu kirkon alasalissa noin kerran kuukaudessa yhteistyössä evankelis-luterilaisen seurakunnan vapaaehtoisten kanssa. Jakeluista ilmoitetaan paikallisissa lehdissä. Ruokaa voi noutaa sosiaalitoimistosta, lastenneuvolasta tai evl. diakoniatoimistosta saatavalla lapulla. Seuraavat jakokerrat 14.8., 18.9., 16.10., 13.11. sekä 4.12. klo 10-12. Muutokset mahdollisia, niistä ilmoitetaan erikseen.

Vähävaraisille tarkoitettu Kaiken Kansan Ruokailu pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan noin kerran kuukaudessa.

Koulutyö

Seurakunnalla on Kainuun ja Koillismaan helluntaiseurakuntien kanssa yhteinen koulutyöntekijä, Kirsi-Marja Sopanen, joka vierailee kouluilla pitämässä oppitunteja.

Kainuun ja Koillismaan helluntaiseurakuntien Koulupalvelu

pyrkii vastaamaan alueensa lasten ja nuorten kasvatuksellisiin haasteisiin. Sen tavoitteena on tukea koulujen uskonnonopetusta ja oppilaiden hyvinvointia, ehkäistä syrjäytymistä ja edistää monikulttuurista asennoitumista lasten ja nuorten keskuudessa.
Kainuun ja Koillismaan helluntaiseurakuntien koulupalvelu toimii Hyrynsalmen, Kajaanin, Kestilän, Kuhmon, Kuusamon, Paltamon, Posion, Puolangan, Ristijärven, Sotkamon, Suomussalmen, Taivalkosken, Utajärven ja Vaalan alueella.
Koulupalvelu tarjoaa kouluille ja oppilaitoksille nukketeattereita, konsertteja ja näyttelyitä, draamaesityksiä ja materiaali-palvelua. Lisäksi Koulupalvelu järjestää uskonto- ja valistustunteja sekä eri maissa tapahtuvan lähetystyön esittelytunteja. Palvelut ja kouluvierailut ovat kouluille maksuttomia.

Kainuun ja Koillismaan koulutyöntekijä, Opettaja Kirsi-Marja Sopanen

040-5192449, kirsimarjas(at)gmail.com

Helluntaiseurakunnilla on koulutyön tekemisestä 35 vuoden kokemus. Vierailuja toteuttavat kokoaikaisen koulutyöntekijän lisäksi paikallisten seurakuntien edustajat.
Kouluvierailut on pyritty rakentamaan siten, että ne tukevat valtakunnallisten opetussuunnitelmien tavoitteita. Vierailujen sisältöä voidaan useimmissa tapauksissa myös "räätälöidä" koulun tarpeita vastaaviksi.
Tarkemmat tiedot käytettävissä olevista teemoista saa alueelliselta koulutyöntekijältä tai paikallisseurakunnasta.

Helluntaiherätyksen valtakunnallinen koulupalvelu:
WWW.HSRY.FI/TOIMINNOT_2/KOULUPALVELU/YHTEYSTIEDOT

Lähetystyö

Seurakunnan pääasiallisina lähetyskohteina ovat tällä hetkellä Etiopia ja Saksa. Seurakunta kannattaa taloudellisesti seitsemää etiopialaista evankelistaa ja heidän perhettään. Lisäksi on osallistuttu kirkkojen ja rukoushuoneiden rakentamiseen Etiopiassa.

Johanna ja Markku Ovaskan perhe toimii Saksassa, josta käsin he koordinoivat Euroopan laajuista nuorten aktiotyötä ja palvelevat seurakuntia eri tavoin.

Myös muita yksittäisiä lähetysprojekteja tuetaan taloudellisesti

Merkittävä osuus seurakunnan lähetystyön rahoituksesta tulee Kangaskadulla sijaitsevan lähetystori Majakan kautta.

Solut ja kristittyjen yhteinen raamattupiiri

Seurakunnassamme on tällä hetkellä toiminnassa muutamia soluja ja pienryhmiä:

Miesten saunasolu Rukoushuoneella

Tipasojan solu vastuuhenkilöinä Eero ja Kaisu Juntunen

Naisten solu, vastuuhenkilö Kirsi Hyvönen

Vihtamo-Suovaaran solu, vastuuhenkilö Ossi Hyvönen

Kristittyjen yhteinen raamattupiiri kokoontuu joka toinen viikko maanantaisin klo 18. Kokoontumispaikkoina vuorottelevat Helluntaiseurakunnan rukoushuone ja ev.lut. seurakuntatalo.

Radiotyö

Kainuun helluntaiseurakuntien toimittamaa ohjelmaa on kuultavissa Radio Kajauksessa (95,4 Mhz tai 95,7 Mhz)

Ohjelmat kuuneltavissa internetin kautta kyseisenä ajankohtana osoitteesta: https://www.radiokajaus.fi/nettiradio/

Sana sunnuntaiksi sunnuntaisin klo 8.30 -8.45

Hyvän Sanoman hetki maanantaisin klo 17.30 - 18.00

Aamun Sana torstaisin klo 6.30 - 6.40

Tiedotus

Seurakunnan jäsenille tulee Helluntaiseurakuntien oma Ristin Voitto-viikkolehti. Kuukausittain on jaossa toimintatiedote, joka sisältää toimintakalenterin ja muuta tärkeää informaatiota.

Seurakunnan toiminnasta tiedotetaan myös Internetissä seurakunnan tällä kotisivulla, Facebookissa, tilaisuuksien yhteydessä, seurakunnan ilmoitustaululla ja lehti-ilmoituksilla Sotkamo-lehdessä ja Kainuun Sanomissa, sekä Ristin Voitto -lehdessä.

Kirjapiste

Seurakunnan rukoushuoneella on tilaisuuksien aikana avoinna oleva kirjapiste. Sieltä voi hankkia kirjoja ja äänitteitä oman uskonelämän rakentamiseen ja myös evankelioimis- ja sielunhoitomateriaalina jaettavaksi toisille.