Sinut on kutsuttu kertomaan

Jaakko Sopanen | 30.5.2019 22.55

Sinut on kutsuttu kertomaan

Evankeliointi on hyvän jäljen jättämistä lähimmäisemme elämään. Se on toista lähelle menemistä niin, että Kristuksen tuoksu on läsnä kahden ihmisen välisessä kohtaamisessa. Se on Jeesuksen nimen esille tuomista, hengellisen kaipauksen tiedostamista ja täyttämistä.
Evankeliointi on kaikkien Jeesukseen uskovien tehtävä: Kertoa, tavalla tai toisella
ympärillämme oleville ihmisille että Jeesus elää. Jokainen uskova on kutsuttu olemaan Jeesuksen todistaja. Jumala auttaa meitä siinä. Määrätietoinen toiminta johtaa Jumalan avulla hyvään lopputulokseen.

3X3X3 kutsuu meitä rukoilemaan kolmen (3) ystävämme puolesta kolme(3) minuuttia päivässä kolmen (3) kuukauden ajan. Kirjoita ystäväsi nimet paperiin ja kiinnitä paperi vaikka jääkaapin oveen. Ala sitten rukoilla säännöllisesti ja katso mitä Jumala tekee. Toimi sitten itse, kun toiminnan aika tulee.
Seurakunnassa on hyvä muistaa jatkuvasti rukouksin toinen toisiamme ja seurakunnan eri toimintamuotoja, joissa kohtaamme suuren määrän eri ihmisiä. Joka päivä meillä on mahdollisuuksia kertoa Jeesuksesta. Pyydetään toinen toisillemme Pyhän Hengen johdatusta ja voimaa tuoda esille Jeesuksen nimi paikkakuntamme ihmisille.

Syksyllä käynnistyy maakuntamme helluntaiseurakuntien yhteinen Kainuu Kristukselle kampanja. Syksyn aikana Sotkamossa järjestetään erilaisia yhteisiä teemapäiviä ja koulutuksia evankeliointiin liittyen. Kampanja huipentuu marraskuussa Marko Selkomaan kokoussarjaan.
Kampanjan tavoite ei ole kuitenkaan tilaisuuksien järjestämisessä, vaan siinä, että meidän sydämessämme tapahtuu Jumalan vaikuttama muutos. Päämääränä on evankeliumin jalkautuminen arkielämään meidän tavallisten kainuulaisten uskovien välityksellä. Jumala tahtoo, että tulemme kristittyinä syvästi tietoisiksi tehtävästämme: Me olemme täällä Jumalan valtakunnan leviämistä varten.
Nyt on aika rukoilla ja etsiä Herraa. Nyt on aika asettaa oma sydän alttiiksi. Ja lähteä liikkeelle. Pekka Simojoen laulun sanoin:

Nyt on aika, nouse rohkeasti kansa Jumalan.
Nosta ristin lippu ylle maailman.
Nyt on aika jättää turvallinen tie
ja mennä sinne minne hengen tuuli vie.
Nyt on aika ottaa empimättä uudet askeleet,
vihdoin jättää kaikki vanhat verukkeet.
Nyt on aika kädet heikot ojentaa,
että Jeesus meidät itse vyöttää saa.

Sinua siunaten, kanssasi vaivassa ja valtakunnassa, Jaakko- pastori