Jumalanpalvelukset

Sunnuntaisin klo 11 kokoonnumme kaikille avoimeen jumalanpalvelukseen. Sen keskeisiä elementtejä ovat musiikki, rukous, Jumalan Sanan saarna ja mahdollisuus henkilökohtaiseen esirukouspalveluun. Jumalanpalveluksen jälkeen on kahvitarjoilu, joka tarjoaa mahdollisuuden yhdessäoloon ja keskusteluun.

Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina vietetään Herran Pyhää ehtoollista.

Tiistaisin klo 19 on Sanan ja rukouksen ilta, joka koostuu musiikista, Sanan opetuksesta ja yhteisestä rukouksesta. Tarjolla on myös mahdollisuus sielunhoidolliseen keskusteluun ja esirukouspalveluun.

Näiden lisäksi järjestetään erityistapahtumia, jotka näkyvät viikko-ohjelmassa.

Lapsi- ja varkkityö

Toiminnallinen Varkkikerho 11-15 -vuotiaille kokoontuu keskiviikkoisin klo 17.30. Toiminnallinen Mix-kerho 6-10 -vuotiaille kokoontuu torstaisin klo 17.30.

Sunnuntaisin jumalanpalvelusten yhteydessä on pyhäkoulu lapsille.

Myös kesäleirit ja muut lastentapahtumat kuuluvat seurakunnan toimintaan. Näistä ilmoitetaan erikseen ja ne näkyvät myös seurakunnan nettisivuilla.

Seurakunnan lapsi- ja varkkityön vastuuhenkilönä toimii Maria Virtanen 040-8345 523.

Diakonia- ja lähimmäistyö

Vähävaraisille suunnattu ruokajakelu on auki ma-pe klo 10-11 välisenä aikana. Sisäänkäynti ruokajakeluun on kirkon takaoven kautta. Jaossa on paikallisten kauppaliikkeiden lahjoittamia elintarvikkeita, joiden myyntipäivä on menossa umpeen.

EU-ruokajakelu tapahtuu kirkon alasalissa noin kerran kuukaudessa yhteistyössä evankelis-luterilaisen seurakunnan vapaaehtoisten kanssa. Jakeluista ilmoitetaan paikallisissa lehdissä. Ruokaa voi noutaa sosiaalitoimistosta, lastenneuvolasta tai evl. diakoniatoimistosta saatavalla lapulla.

Vähävaraisille tarkoitettu Kaiken Kansan Ruokailu pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan noin kerran kuukaudessa.

Lisätietoja seurakunnan diakonia- ja lähimmäistyöstä antaa diakoni Seppo Penttala 040-5341 531.

Koulutyö

Seurakunnalla on Kainuun ja Koillismaan helluntaiseurakuntien kanssa yhteinen koulutyöntekijä, Anne Korkeamäki, joka vierailee kouluilla pitämässä oppitunteja.

Lähetystyö

Seurakunnan pääasiallisina lähetyskohteina ovat tällä hetkellä Etiopia ja Saksa. Seurakunta kannattaa taloudellisesti seitsemää etiopialaista evankelistaa ja heidän perhettään. Lisäksi on osallistuttu kirkkojen ja rukoushuoneiden rakentamiseen Etiopiassa.

Johanna ja Markku Ovaskan perhe toimii Saksassa, josta käsin he koordinoivat Euroopan laajuista nuorten aktiotyötä ja palvelevat seurakuntia eri tavoin.

Myös muita yksittäisiä lähetysprojekteja tuetaan taloudellisesti

Merkittävä osuus seurakunnan lähetystyön rahoituksesta tulee Kangaskadulla sijaitsevan lähetystori Majakan kautta.

Solut ja kristittyjen yhteinen raamattupiiri

Seurakunnassamme on tällä hetkellä toiminnassa muutamia soluja ja pienryhmiä:

Makkosenmäen solu, vastuuhenkilö Kirsti Penttala 040-5697064

Naisten solu, vastuuhenkilö Kirsi Hyvönen 050-4103476

Vihtamo-Suovaaran solu, vastuuhenkilö Ossi Hyvönen 044-2918575

Kristittyjen yhteinen raamattupiiri kokoontuu joka toinen viikko maanantaisin klo 18. Kokoontumispaikkoina vuorottelevat Helluntaiseurakunnan rukoushuone ja ev.lut. seurakuntatalo.

Radiotyö

Kainuun helluntaiseurakuntien toimittamaa ohjelmaa on kuultavissa Radio Kajauksessa (95,4 Mhz):

Sana sunnuntaiksi sunnuntaisin klo 8.30 -8.45

Hyvän Sanoman hetki maanantaisin klo 17.30 - 18.00

Aamun Sana torstaisin klo 6.30 - 6.40

Tiedotus

Seurakunnan jäsenille tulee Helluntaiseurakuntien oma Ristin Voitto-viikkolehti. Kuukausittain on jaossa toimintatiedote, joka sisältää toimintakalenterin ja muuta tärkeää informaatiota.

Seurakunnan toiminnasta tiedotetaan myös Internetissä seurakunnan kotisivuilla, tilaisuuksien yhteydessä, seurakunnan ilmoitustaululla ja lehti-ilmoituksilla Sotkamo-lehdessä ja Kainuun Sanomissa, sekä Ristin Voitto -lehdessä.

Kirjapiste

Seurakunnan rukoushuoneella on tilaisuuksien aikana avoinna oleva kirjapiste. Sieltä voi hankkia kirjoja ja äänitteitä oman uskonelämän rakentamiseen ja myös evankelioimis- ja sielunhoitomateriaalina jaettavaksi toisille.